28.5.2022. 23:40
0
Fudbaleri Real Madrida osvojili 14. trofej Lige prvaka, Courotis postavio novi rekord
Fudbaleri Real Madrida večeras su na stadionu u Parizu osvojili 14. trofej Lige prvaka.

Real nije slovio za favorita u finalu, može se reći da je Liverpool bio mnogo bolji tokom većeg dijela meča, ima mnogo šansi, ali je nogomet takav - kazna začas uslijedi, navodi Sport.ba. 

Golom Vinicius Juniora Real je ostvario pobjedu i stigao do rekordnog 14. naslova prvaka Evrope. Svi su dali veliki doprinos, ali definitivno je čovjek odluke bio golman Thibaut Courotis.

On je odbranio sve što je išlo ka njegovom golu, a usput je postao rekoder Lige prvaka s 59 odbrana u jednoj sezoni ovog takmičenja.

Također, sa devet odbrana protiv Liverpoola postavio je novi rekord u finalima Lige prvaka.

Ono što je belgijski golman večeras radio na golu Reala je zaista nevjerovatno i malo ko je uspio da sačuva mrežu u 90 minuta igre protiv moćnog tima Jurgena Kloppa.

Dodajmo još da je italijanski trener Carlo Ancelotti postao prvi koji je osvojio četiri Lige prvaka - dvije s Milanom i dvije s Realom, piše Sport.ba. 


(Aldina R.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.