11.6.2022. 22:12
0
Amar Osim i zvanično predstavljen na stadionu Rođeni
Najtrofejniji stručnaj u Bosni i Hercegovini, Amar Osim, od danas je i zvanično novi šef stručnog štaba FK Velež.

Ovu vijest potvrdili su na zvaničnoj stranici Veleža, a Osim je u prisustvu sportskog direktora ekipe Džemila Šošea potpisao ugovor.

“Ovaj klub ima perspektivu. Cilj je sada nakon što je par godina ostvareno to što je ostvareno, da se krenulo iz, neću reći minusa, ali iz neke tačke koja nije baš specijalno visoko. U zadnje tri godine je ogroman pomak napravljen. Ako ljudi u klubu, navijači, igrači, odnosno svi mi, to se odnosi i na mene, budemo smatrali da li je to dobro ili ne valja. Treba biti svjestan šta je Velež predstavljao u onoj državi. Po meni moramo imati veliki cilj bez obzira što su okolnosti drugačije, što su geopolitičke okolnosti drugačije. Cilj bi trebao biti kluba da isto pokuša ostvariti i u ovoj državi. Državi koja je manja, novija, drugačija. Na tom putu ja ću dati svoj doprinos koliko mi se omogući. S iskustvom koje imam, dolazim iz kluba koji je, neću reći veći, ali je malo više postigao u tom nekom segmentu. Dat ću sve klubu da se pokuša razviti s konačnim ciljem koji bi trebao biti taj kojeg sam maloprije spomenuo”, rekao je na zvaničnom predstavljanju Amar Osim.


Osim je u dosadašnjoj karijeri u tri navrata vodio FK Željezičar. Sa ovim klubom osvojio je šet titula prvaka Bosne i Hercegovine, pet titula osvajača Kupa Bosne i Hercegovine. U karijeri je vodio i japanski JEF United sa kojim je osvojio Kup, te Al Kharaityat.

Sa Veležom je potpisao ugovor do kraja sezone uz mogućnost produženja na još godinu dana.


(Patria/ Amer M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.