23.6.2022. 21:45
0
Svjetsko prvenstvo u Kataru: FIFA odobrila 26 igrača u nogometnom timu
Međunarodna fudbalska organizacija (Fifa) odlučila je danas da reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru mogu da imaju po 26 igrača, kako bi pomogli trenerima i igračima tokom pandemije koronavirusa.

Ovaj potez se očekivao od Biroa Fifa nakon što je šest konfederacija proširilo spisak tokom kontinentalnih prvenstava.  Proširenje spiska uradila je i Uefa za Evropsko prvenstvo prošle godine,  piše agencija Srna.

Povećanje broja igrača olakšava trenerima da se izbore sa mogućim pozitivnim slučajevima na koronavirus.  Reprezentacije će na utakmicama svjetskog prvenstva moći da iskoriste pet izmjena tokom 90 minuta umjesto tri.

Fifa je promjene koje su počele kao privremeno pravilo 2020. godine, kako bi se smanjilo opterećenje igrača u zgusnutom rasporedu utakmica tokom pandemije, od danas kodifikovala u propisima igre.


(Amer M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.