30.7.2022. 16:51
0
"Ljepši od Allianz Arene": Srbija uskoro dobiva nacionalni fudbalski stadion čija izgradnja će koštati oko 257 miliona eura
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će za dva mjeseca početi kompletna izgradnja infrastrukture oko budućeg nacionalnog stadiona na kojem će igrati reprezentacija Srbije.

- Izgradit ćemo najmoderniji otvoreni, transparentni stadion, koji će biti pokriven i sav u zelenilu. On će primati 52.000 gledalaca i bit će jedan od najlepših na svijetu, ne samo u Evropi. Uskoro krećemo i u Kragujevcu i Nišu sa izgradnjom velelepnih stadiona, rekao je Vučić i naveo i da će uskoro biti završeni stadioni u Leskovcu, Zaječaru i u Loznici, a da se sve gradi po Uefinim standardima.

- Gradimo i odbojkaški nacionalni centar i borilački nacionalni centar. Idemo uskoro i na izgradnju mnogo bazena, izjavio je Vučić.

Otkrio je da bi nacionalni fudbalski stadion trebao biti izgrađen između Novog Beograda i Surčina.

- Svako svoje dijete da povede, i muško i žensko, da uživaju u fudbalskoj igri, rekao je Vučić.

Izgradnja stadiona koštat će oko 257 miliona eura. U sklopu stadiona bit će izgrađeni i šoping-centar, a vjerojatno i muzej tamošnjeg fudbalskog saveza.

Stadion bi se trebao zvati Srbija, a trebao bi omogućiti našim istočnim komšijama da se kandidiraju za organizaciju finala nekog klupskog kontinentalnog takmičenja, poput Lige prvaka ili Evropa lige.

Vučić je još krajem prošle godine najavio da će taj stadion biti ljepši od njemačke "Allianz Arene":

- To će biti ljepotica, ljepša od Allianz Arene. Neće biti veća, ali bit će ljepša čak izvana i iznutra, rekao je predsjednik Srbije.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.