9.8.2022. 19:52
0
Benzema otkrio koji ga saigrač uvijek iznenadi na treningu: Sve mi se njegovo sviđa

Real Madrid i Eintracht Frankfurt sutra u 21 sat u Helsinkiju igraju utakmicu Superkupa. Podsjetimo, Real je aktuelni osvajač Lige prvaka nakon što je u finalu pobijedio Liverpool, dok je Eintracht u finalu Evropa lige bio bolji od Glasgow Rangersa nakon penala, piše Index.hr. 

Trener Reala Carlo Ancelotti te Karim Benzema i Luka Modrić najavili su utakmicu za prvi trofej. “Put je bio težak. Svaka je utakmica bila prava borba. Sutra možemo ostvariti san, to je za nas važna utakmica i pokušat ćemo pobijediti jer smo mi evropski prvaci, dat ćemo sve od sebe”, poručio je Benzema, kojem su 34 godine te je jedan od glavnih kandidata za Zlatnu loptu.

“Godine nisu bitne. Istina je, nismo mladi, ali naporno radimo kako bismo bili u formi. Sposobni smo održati visoku razinu, a i promijenili smo momčad, bolja je nego prošle godine”, nastavio je francuski napadač.


 
“Modrić me svaki put iznenadi na treningu”
“Ne razmišljam o tome da postanem Realov igrač s najviše trofeja. No, naravno, uvijek razmišljam o osvajanju naslova, s time da mi individualna priznanja nisu toliko bitna”, tvrdi Benzema. Pitali su ga i o odlasku Cristiana Ronalda iz Reala 2018. godine.

“Istina je da je Ronaldov odlazak utjecao na momčad i mene. Sada zabijam više golova, no puno je pomogao, pogotovo meni s dobrim asistencijama. Kada je otišao, morao sam promijeniti svoje ciljeve i način na koji igram. Mislim da mi dobro ide”, odgovorio je.

Benzema je u madridski klub došao 2009. godine iz Lyona. “Došao sam jako mlad, no ništa se nije promijenilo osim što sam sada kapiten. Tu sam kako bih pomogao saigračima”, poručio je. Govorio je i o Modriću: “Sve mi se Modrićevo sviđa. Svaki put me iznenadi na treningu. Zna kako igrati s dva dodira, a volim i njegovo proigravanje vanjskim dijelom kopačke.”

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.