11.8.2022. 15:59
0
Zvanično: Vaha ponovo bez SP-a, nije više selektor Maroka
Halilhodžić je na klupi Maroka proveo tri godine, izgubio samo tri utakmice, ali to nije bilo dovoljno da ostane na selektorskoj poziciji.

“Zbog razlika u vizijama za budućnost, dvije strane odlučile su sporazumno raskinuti ugovor”, stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Maroka.

Javna je tajna da je popularni Vaha saradnju sa savezom Maroka raskinuo jer je na njega izvršen pritisak da popusti ranijoj odluci da udalji iz reprezentacije nekoliko igrača, uključujući Hakima Ziyecha.

Reprezentacija Maroka je tako ostala bez selektora tri mjeseca pred početak Svjetskog prvenstva u Kataru, a Halilhodžiću je ovo treći put da ostaje bez radnog mjesta kada je već uspio kvalifikovati selekcije koje je vodio na velika takmičenja.

Prvi put se desilo 2010. sa Obalom Slonovače, zatim sa Japanom 2018., a sada sa Marokom.


(Admir O.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.