30.8.2022. 22:01
0
Sarajevo trijumfom protiv Leotara ponovo zasjelo na čelo tabele Premijer lige BiH
Nogometaši Sarajeva savladali su u susretu 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na zeničkom Stadionu “Bilino polje” trebinjski Leotar rezultatom 3:0 (2:0), čime su ponovo izbili i na čelo tablice.

Sarajlije su bolje i otvorili utakmicu, u kojoj su zbog kazne od strane Disciplinske komisije Nogometnog saveza BiH večeras bili bez podrške navijača sa tribinama zeničkog stadiona, ali je u svečanoj loži bio bh. selektor Ivaylo Petev.

Već u 4. minuti bilježimo lijep pokušaj Nardina Mulahusejnovića, čiji je šut iz okreta sa oko 13 metara, završio iznad gola,. Dvije minte kasnije Sarajlije su tražile  penal. Smatrali su da je kapiten gostiju Đoko Milović igrao rukom, ali je sudija Aleksandar Njegomirović pokazao samo na korner.

Domaćini su s 1:0 poveli u 18. minuti, a strijelac je, nakon ubacivanja sa desne strane Muhammeda Muse, bio Ivan Ikić. Musa je asistirao i u 22. minuti za Mulahusejnovića, koji je sa vrha peterca u trku pospremio loptu u mrežu za 2:0.    

Leotar je do kraja poluvremena dva puta zaprijetio, ali je golman Sarajeva Muhamed Šahinović odbranio šuteve Đajića i Milovića.

U drugom su poluvremenu domaćini nastavili napadati, a u 73. minuti preko Dala Varešanovića, kojeg je na oko 13 metara od gola iskosa da desne strane uposlio Ikić, povisili na 3:0.

Rezultat se nije mijenjao do kraja meča, mada je u drugom minutu sudijskog vremena Mersudin Ahmetović, nakon slobodnog udarca sa oko 25 metara, u padu odlično šutirao glavom, ali je lopta otišla zamalo pored lijeve stative gola Puletića.

(FENA/A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.