8.9.2022. 10:20
0
Dva pojačanja u Sarajevu: Stigli Vršajević i bivši igrač Želje
Prijelazni rok u Bosni i Hercegovini je okončan, ali igrači sa "čistim" papirima još mogu potpisivati ugovore s klubovima.

Tako će Sarajevo dodatno ojačati kadar. Klub je primoran to uraditi zbog brojnih povreda, naročito u zadnjoj liniji.

Sa Bordo timom će ugovor potpisati Avdija Vršajević. On je ranije imao ponudu Slobode, ali i interesovanje jednog kluba s Kipra.

Vršajević je 10 godina igrao u inostranstvu, 2012. godine je iz Čelika prešao u Hajduk, gdje se zadržao tri sezone, a poslije toga nastupao je za turske klubove Osmanlispor, Akhisarspor i Umraniyespor.

Tridesetšestogodišnjak ima i 17 nastupa za fudbalsku reprezentaciju BiH, a bio je i dio tima koji je nastupao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Također, potpis na ugovor stavit će i 28-godišnji stoper Dejan Uzelac, koji je ranije igrao za sarajevske klubove Željezničar i Olimpik.

Uzelac koji igra lijevom nogom posljednji angažman imao je u srbijanskom superligašu Kolubari. Vrijedi istaknuti da je branio boje tuzlanske Slobode i banjalučkog Borca.

Vršajević i Uzelac treniraju sa Bordo timom, a kada će klub ozvaničiti transfere, nije poznato.

Podsjećamo da Feđa Dudić ima brojne probleme u odbrani. Klub je na startu sezone prodao Nihada Mujakića, a povrijedio se Marin Aničić. Van stroja zbog povrede je i Muhammed Musa.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.