23.9.2022. 22:44
0
Bosna i Hercegovina pobijedila Crnu Goru i osigurala plasman u Ligu A
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je večeras u Zenici na stadionu Bilino polje selekciju Crne Gore s 1:0 i osigurala je plasman u Ligu A te baraž za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Od prvog trenutka ovog meča bh. tim je dominirao na terenu. Iako suočen s brojnim otkazima selektor Ivaylo Petev je napao od prve minute, no Crna Gora se dobro branila i nisu dopuštali previše prostora našim igračima.

Pokušavali su bh. fudbaleri probiti bunker Crne Gore. Uspjeli su to u 32. minuti, ali pogodak Ermedina Demirovića poništen je zbog ofsajda.

Ipak, prvijenac u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovina napadač Augsburga dočekao je u nadoknadi prvog dijela kada je pogodio za 1:0 nakon lijepe akcije.

Hadžiahmetović centrira, Džeko majstorski prebacuje loptu koja dolazi do Demirovića, a naš napadač koristi grešku Vešovića koji je zakasnio na blok i to je 1:0.

U nastavku selekcija Bosne i Hercegovine nešto je opreznija. Prepušten je posjed lopte Crnoj Gori, te se čekala šansa iz kontri.

Jovetić dobro prijeti Šehiću u 69. minuti meča. Pokušao je iz slobodnog udarca, golman naše selekcije sigurno brani.

Crna Gora je potom bacila sve karte u napad. Bilo je nervoze u bh. timu, ali na kraju je pobjeda ipak sačuvana.

Bosna i Hercegovina će tako u narednom izdanju Lige nacija po drugi put igrati u elitnom rangu takmičenja s najboljim selekcijama Evrope, a osiguran je i baraž za plasma na Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Liga nacija B, 5. kolo:

BiH - Crna Gora 1:0 (Demirović 45+1')

BOSNA I HERCEGOVINA: Šehić, Dedić, Hadžikadunić, Saničanin, Kolašinac, Pjanić, Bešić, Hadžiahmetović, Stevanović, Demirović, Džeko.

CRNA GORA: Mijatović, Tomašević, Vujačić, Vešović, Radunović, Šćekić, Janković, Marušić, Savićević, Osmajić, Jovetić.

(A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.