25.9.2022. 8:15
0
Oštre kazne UEFA-e za šest evropskih klubova
Disciplinska komisija Evropske nogometne federacije (UEFA) kaznila je šest klubova zbog izgreda njihovih navijača.

Kažnjeni su Olympique Marseille, Eintracht Frankfurt, Koeln, Nica, Partizan i Juventus, piše N1. 

OM, kojeg vodi hrvatski stručnjak Igor Tudor, će zbog divljanja svojih navijača tokom utakmice Lige prvaka protiv Eintrach Frankfurta iduću domaću utakmicu igrati bez gledalaca. Francuski viceprvak je kažnjen i zbog bakljade, bacanja predmeta, korištenja lasera, te blokiranja javnih prolaza.

Kažnjen je i Eintracht i sa 45.000 eura zbog bakljade, bacanja predmeta i nanošenje štete. Njemački tim je uslovno kažnjen i djelimičnim zatvaranjem svog stadiona sa najmanje 1.000 mjesta tokom iduće evropske utakmice.

Kazne su doznali Nica i Keln zbog nereda na njihovoj utakmici Konferencijske lige.

Nica će svoju sljedeću evropsku utakmicu igrati iza zatvorenih vrata, a ne smije prodavati ulaznice svojim navijačima na idućem gostovanju zbog rasističkog ponašanja, bacanje predmeta, bakljade, nedovoljnog broja zaštitara, blokiranja prolaza… Keln će morati platiti čak sto hiljada eura, a iduće dvije gostujuće utakmice bit će bez podrške svojih navijača.

Partizan je zbog bacanja predmeta s tribina, upotrebe pirotehnike i zakrčenih prolaza na stadionu na utakmici Konferencijske lige protiv Nice kažnjen sa 70.000 eura i zatvaranjem 6.000 mjesta na idućem susretu.

Juventus mora platiti 15.000 eura i morat će zatvoriti dio tribine sa 1.000 sjedećih mjesta zbog rasističkog ponašanja svojih pristaša za vrijeme utakmice protiv PSG-a, navodi N1.  



(Aldina R.) 

kazneUEFA
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.