30.9.2022. 17:45
0
Tuzla City minimalnim rezultatom do pobjede nad Sarajevom
Fudbaleri Tuzla Cityja su u 12. kolu Premijer lige BiH minimalnim rezultatom 1:0 (0:0) pobijedili Sarajevo.

Gol vrijedan tri boda je postigao Semir Smajlagić u 55. minuti na asistenciju Fernarda Daria Ferreyre. 

Najbolju priluku u otvaranju susreta imao je Asmir Suljić, ali je njegov udarac u 13. minuti utakmice zaustavila stativa. Dva minuta kasnije pokušao je i Ivan Ikić, ali bez uspjeha.

U 26. minuti ponovo pokušava Ikić, ali njegov udarac odlazi pored gola. Do kraja poluvremena Tuzla City nije stvorio konkretniju priliku, a Sarajevo je jedino preko Suljića uspio zaprijetiti domaćima. 

U drugom dijelu Tuzla City je krenuo mnogo angažovanije. Smajlagić je postigao gol za vodstvo, a Petar Mišić u 63. minuti nije iskoristio jedanesterac, odnosno golman Muhamed Šahinović je odbranio.

Do kraja susreta Sarajevo je imalo blagu terensku inicijativu, ali nisu ozbiljnije ugrozili mrežu Nevresa Fejzića. 

Tuzla City je s novom pobjedom stigao do 22 boda u sezoni, a Sarajevo je ostalo na 16 osvojenih bodova. 



(Fena / Aldina R.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.