8.10.2022. 21:35
0
Džeko proslavio jubilej, oborio rekord, pa otkrio iznenađenje za saigrače
Bh. reprezentativac Edin Džeko je sa dva pogotka Interu donio vrijedna tri boda na današnjem gostovanju u Sassuolu.

Dijamant je tako stigao do 100. odnosno 101. pogotka u Serie A, te je srušio rekord Siniše Mihajlovića u dresu milanskog kluba.

Džeko je postao treći najstariji igrač koji je postigao 100 golova u historiji Serije A (36 godina i 205 dana), iza Gorana Pandeva (37 godina i 268 dana 21. april 2021.) i Sergija Pelisijera (37 godina i 243 dana; 12. novembar 2016.). Ali ne samo to.

Dijamant je postao i najstariji igrač koji je na jednoj utakmici postigao dva gola za Inter u Serie A, oborivši rekord Siniše Mihajlovića iz 2005. protiv Rome.

- Mogao sam već zabiti 103, ali nažalost zadnjih par je bilo u ofsajdu", rekao je Džeko za DAZN nakon meča.

Upitan koji je od njegovih golova u Serie A bio najbolji, napadač je rekao da su "svi bili lijepi, možda koji god da je zadnji."

- Meni je dovoljno da lopta prijeđe crtu, ali još uvijek se sjećam prvog protiv Juvea - kazao je Džeko

O pobjedi protiv Sassuola, Džeko je rekao da "možda bismo izgubili ovakvu utakmicu prije tri ili četiri sedmice", aludiravši na to kako se ekipa poboljšala u posljednje vrijeme, što je zaista i primjetno.

- Nismo imali baš najbolju utakmicu i to zahvaljujući Sassuolu. Nije bilo lako pobijediti nakon toliko poraza u ligi, ali htjeli smo se ponovo dokazati nakon pobjede nad Barcelonom. Prije meča smo rekli sami sebi da se ne trebamo sramiti što ponekad duboko sjednemo i čekamo svoje prilike. U nekim trenucima prije toga bili smo naporni, pokušavali pritiskati i primali golove, ali danas smo jednostavno trebali da pobijedimo. Svi smo zajedno patili, željeli smo pobjedu i na kraju je zaslužena, kazao je Dijamant, pa dodao:

- Danas sam sretan čovjek i želim davati svoj doprinos koliko god mogu, sada mi je dobro i moram nastaviti - zdodao o je.

O svom rivalstvu sa Romeluom Lukakuom, koji ima prednost u napadu, ali sada je odsutan pa je Edin više na terenu.

- Ne bi rekao da smo konkurencija, obojica smo dio sjajne ekipe i to za mene nije ništa novo. Tim je ono što je važno i kada pobjeđujemo svi smo sretni - kazao je Džeko.

Intervju je zaključio riječima "svakako ću pozvati cijeli tim na večeru, jer ne postiže se svaki dan sto golova".

(A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.