9.10.2022. 20:57
0
Arsenal nadigrao Liverpool i vratio se na lidersku poziciju
U velikom derbiju devetog kola engleske Premier lige Arsenal je s 3:2 svladao Liverpool i vratio se na prvo mjesto na tabeli.

Arsenal je fantastično otvorio meč i već u prvoj minuti došao u vodstvo. Nakon sjajne timske akcije lopta je došla do Odegaarda koji je proslijedio loptu za Martinellija koji matira gol Redsa.

Nunez je u 34. minuti donio izjednačenje Liverpoolu. Arsenal u petoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena dolazi do novog vodstva, ovaj put strijelac je bio Saka.

Firmino u 54. minuti rutinski pogađa mrežu Topnika i donosi novo izjednačenje.

Arsenal u 76. minuti dolazi do pobjede. Gabriel Jesus je izborio penal, a prezican sa 11 metara bio je Saka za konačnih 3:2.

Liverpool proživljava veliku krizu od početka sezone, trenutno je tek deseti s čak 14 bodova manje od vodećeg Arsenala.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.