19.10.2022. 21:15
0
Feđa Dudić podnio ostavku, Armin Duvnjak sretan zbog pobjede njegovog Čelika
Čelik je u najneizvjesnijem susretu 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine u nogometu, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, izbacio Sarajeva rezultatom 6:5 (1:1, 0:1), nakon čega je trener Feđa Dudić podnio ostavku.


Susret je okončan neriješeno 1:1, nakon čega se odmah prstupilo izvođenju penala, a Čelikovci su, bodreni podškom od 10.000 navijača sa tribina, izdržali pritisak te realizirali svih pet penala i izborili prolaz u 1/8 finala Kupa BiH.

-Što se tiče mene, ovo je moja zadnja utakmica na klupi Sarajeva. Preuzet ću svu odgovornost na sebe. Pozdravio sam se sa igračima- kazao je trener Sarajeva Feđa Dudić, koji je zahvalio te se izvinio navijačima i Upravi svog kluba.

Dudić je čestitao Čeliku i kolegi Arminu Duvnjaku te izrazio zadovoljstvo što je bio sudionik večerašnjeg meča i sjajnog ambijenta na zeničkom stadionu.

-Početak same utakmice nije bio jednostavan, što je bilo i očekivano. Sarajevo igra mnogo teže utakmice... Otprilike, neke stvari koje smo planirali, smo uspjeli i realizirati.

Na poluvremenu smo se dogovorili da izađemo visoko pa šta bude - kazao je Duvnjak, koji je dodao kako je vjerovao da njegov tim ima snage da izdrži meč.

-Za sve nas je ovo jedna velika pobjeda. Zahvalio bih navijačima, što su nas bodrili i nosili do pobjede. Ovaj je klub bio pred gašenjem- podsjetio je Duvnjak, koji je pobjedu posvetio “svim Zeničanima koji vole klub”, ali i rahmetli Ibrahimu Zukanoviću, koji je danas preminuo.

Legendarni nogometaš Čelika i trener mnogih premijerligaša te selektor mlade reprezentacije BiH, što je sve bio Zukanović, bio je trener i današnjem, inače najmlađem treneru u historiji Čelika.

Duvnjak je naglasio kako je i dalje osnovni zadatak kluba da izbori prvo mjesto u Drugoj ligi Federacije BiH – grupa Centar, u kojoj su trenutno, s 23 boda, na trećem mjestu, ali je najavio kako će profesionalnim radom vrlo brzo ponovo stići do Premijer lige BiH.   



(Fena / Aldina R.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.