22.10.2022. 10:24
0
Lana Pudar nije se uspjela plasirati u novo finale
Lana Pudar nije se uspjela plasirati u finale na 50 metara delfin na Svjetskom kupu.

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica je u kvalifikacijskoj utrci u ovoj disciplini 50 metara postigla vrijeme od 20,62 sekunde. To je bilo dovoljno tek za osmo mjesto u njenoj grupi.

U poretku svih 30 plivačica koje su nastupale u kvalifikacijama, 16-godišnja Mostarka je zauzela 19. mjesto.

Lana je jučer nastupila u finalu Svjetskog kupa u disciplini 200 metara leptir i osvojila peto mjesto.

Prethodno je u svojoj kvalifikacijskoj grupi zauzela prvo mjesto sa rezultatom od 9,69 sekundi.

Lana Pudar je ove godine postigla historijske rezultate. Postala je seniorska prvakinja Evrope i višestruka juniorska prvakinja Evrope. Osvojila je dvije zlatne medalje na Mediteranskim igrama.


Takmičenje se održava u organizaciji svjetske plivačke federacije FINA. Riječ je o takmičenju koje okuplja najbolje plivačice i plivače svijeta.

Ovogodišnja serija svjetskog kupa organizira se u tri grada. To su njemački Berlin, kanadski Toronto i američki Indianapolis.

Ukupni nagradni fond ovogodišnjeg FINA Svjetskog kupa u plivanju iznosi 1,2 miliona dolara. Za svako takmičenje 20 najboljih sportaša i sportašica podijelit će novčanu nagradu od 224.000 dolara (112.000 dolara o spolu).

Na kraju serije predviđeno je dodatnih 262.000 dolara po spolu, koji će se dodijeliti za osam najboljih sportaša i sportašica, na temelju njihovog ukupnog poretka.

Lana će se sada fokusirati na pripreme za nastup na svjetskom seniorskom prvenstvu u malim bazenima koje će se održati u Melbourneu od 13. do 18. decembra.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.