26.10.2022. 20:43
0
Džeko odveo Inter u osminu finala Lige prvaka
Fudbaleri Intera u petom kolu grupe C grupne faze UEFA-ine Lige prvaka savladali su sa 4:0 ekipu Viktorije Plzen i tako osigurali nokaut fazu najetinijeg klupskog takmičenja.

Poveli su Nerazzuri u 35. minuti, a strijelac glavom nakon centaršuta Bastonija bio je Mkhitaryan.

U 42. minuti ponovo se tresla mreža gostiju, a ovoga puta strijelac je bio kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko nakon asistencije Dimarca.

Dijamant je u 66. minuti postigao i drugi gol, a ovoga puta asistent bio je Lautaro Martinez.

Konačan rezultat postavio je Romelu Lukaku u 87. minuti susreta nakon što se vratio na teren poslije povrede.

Inter je tako osigurao drugu poziciju na tabeli i nokaut fazu Lige prvaka. Meč između Barcelone i Bayerna koji se igra od 21 sat neće imati rezultatski značaj, prenosi N1.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.