30.10.2022. 20:05
0
Premijer liga BiH: Sarajevo slavilo u Zenici protiv Igmana
Fudbaleri Sarajeva su u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu “Bilino polje” u Zenici večeras savladali konjički Igman s 3:1 (1:1), čime su upisali i drugi uzastopni trijumf pod vodstvom novog trenera Emira Obuće.

Sarajlije su se ovim trijumfom revanširali Konjičanima za gostujući poraz u okviru 5. kola, u kojem je, 14. augusta, Igman u Doboju kod Kaknja slavio s 2:0.

Sarajevo je veliku priliku za gol imalo već u 7. minuti, ali nije precizan bio Dal Varešanović, koji je bio sam na oko osam metara od gola golmana Igmana Aldina Ćemana te šutirao pored gola.

Sarajevo je ipak rano došlo u vodstvo, u 13. minuti, a strijelac je bio Hamza Čataković, koji je sa desetak metara iskosa sa desne strane savladao Ćemana za 1:0.

Veliku priliku za Igman imao je u 34. minuti Mirsad Ramić, koji je nakon centaršuta Demira Jakupović sa lijeve strane glavom šutirao u donji desni ugao gola ali je golman Sarajeva Muhamed Šahinović odbranio njegov šut.

Igman je u 42. minuti došao do izjednačenja, a strijelac je sa oko 10-ak metara, na ubačenu loptu sa desne strane, bio Nermin Alagić. S tim se rezultatom otišlo i na odmor.

Sarajevo je u nastavku imalo više od inicijative, a u 64. minuti ponovo su došlo u vodstvo. Strijelac je bio Adnan Džafić, a konačnih 3:1 postavio je Mirza Mustafić u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Sarajlijama je ovo bio ukupno sedmi trijumf, nakon kojeg su se bodovno poravnali sa Željezničarom, koji na četvrtom mjestu također ima 25 bodova, ali i utakmicu manje. Igman je sa 16 bodova ostao na 10. mjestu.

Večerašnji susret počeo je odavanjem počasti minutom šutnje za rahmetli Husnija Behrama Arapovića, bivšeg trenera Sarajeva, koji je 25. oktobra preminuo u 79. godini. Arapović je, između ostalog, u trenerskoj karijeri bio i selektor U-21 selekcije te A2 selekcije BiH, kao i pomoćnik selektora A1 reprezentacije BiH Fuadu Muzuroviću.

(FENA/A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.