4.11.2022. 14:33
0
UEFA kaznila FSBiH zbog rasizma, bez navijača na sljedećem gostovanju, Rumunima moramo nadoknaditi štetu
Stadion na kojem će fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine igrati prvu domaću utakmicu u UEFA takmičenju bit će djelomično zatvoren za navijače, odnosno najmanje 2.000 sjedećih mjesta bit će prazno zbog rastističkog ponašanja bh. navijača na utakmici u Bukureštu protiv Rumunije 26. septembra.

Pored toga, Fudbalski savez BiH kažnjen je sa 10.000 eura, a krovnoj kući bh. fudbala zabranjena je prodaja ulaznica za narednu gostujuću utakmicu reprezentacije u UEFA takmičenjima zbog rasističkog ponašanja navijača, bacanja predmeta, oštećenja tribine...

BLISKI SUSRET

Zaštitari se izmakli, policije ni na mapi: Pogledajte napad Rumuna na navijače BiH
UEFA je naložila Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine da se u roku od 30 dana obrati Fudbalskom savezu Rumunije radi namirenje štete za 39 polomljenih stolica na stadionu.

Fudbalski savez Rumunije je kažnjen sa 30.000 eura, a najmanje 2.000 mjesta na stadionu bit će prazno na narednoj domaćoj utakmici ovog tima.

Rumunija i BiH odigrale su u septembru meč posljednjeg kola Lige nacija. Na samom startu ove utakmice došlo je do sukoba navijača dvije selekcije.

Prvu narednu utakmicu Zmajevi igraju na domaćem terenu u sklopu kvalifikacija za EURO 23. marta 2023. godine u Zenici protiv Islanda, a tri dana poslije na gostovanju u Slovačkoj selekcija BiH neće imati podršku navijača, prenosi Faktor.


(Admir O.)

NSBiHKazne
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.