7.11.2022. 15:31
0
Italijanski mediji otkrili zašto su navijači Juventura vrijeđali Džeku: Pogledajte kako je on reagovao na uvrede
Najveći italijanski derbi, onaj između Juventusa i Intera u nedjelju navečer, pripao je Torinezima. Stara je dama slavila 2:0, a susret je bio prepun tenzija, uvreda i užarene atmosfere. Navijači su tokom utakmice vrijeđali Edina Džeku.

U fokusu talijanskih medija je rasističko vrijeđanje navijača Juventusa prema Edinu Džeki. U više navrata s tribina je odjekivalo: “Ti si Ciganin”. Na to Džeko nije ostao imun, pa je neprimjereno odgovorio prema sjevernoj tribini.

Kako prenose italijanski mediji, razlog ovog skandiranja nema veze s Edinom Džekom. Naime, to je odgovor na identično skandiranje navijača Intera koji su vrijeđali srbijanskog reprezentativca Dušana Vlahovića još prije početka susreta.

Kako piše Calciomercato, Džeko bi zbog ovog poteza mogao biti suočen sa suspenzijom na jednu utakmicu. Ali vjerovatnije je da će dobiti novčanu kaznu, dok bi kažnjen trebao biti i Juventus zbog pogrdnog skandiranja navijača…

Inače, već dugo se piše o tome ostaje li Edin Džeko u redovima Intera. Pitanje je to koje intrigira mnoge navijače s obzirom na to ugovor bosanskohercegovačkog napadača sa italijanskim velikanom istječe na kraju ove sezone.

Italijanski mediji najavljuju da bi uskoro mogla pasti odluka o tome da li će 37-godišnji nogometaš produžiti ugovor sa klubom iz Milana.




Kako prenosi Sempreinter, klub bi tokom predstojeće pauze zbog Svjetskog prvenstva u Kataru mogao riješiti ugovorne situacije sa više ighrača. Među njima su Edin Džeko, bek Matteo Darmian i golman Samira Handanovič.


(Admir O.)

 

Edin Dzeko
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.