12.11.2022. 21:30
0
Mehmed Ćosić se oprostio od dresa Veleža
FOTO: FK VELEŽ MOSTAR
Fudbalski klub Velež Mostar obavijestio je sve svoje članove, navijače i prijatelje kluba, kao i cjelokupnu sportsku javnost, da je dogovoren sporazumni raskid saradnje s njegovim fudbalerom Mehmedom Ćosićem.


Mehmed Ćosić rođen je 25. juna 1997. godine u Tuzli. Karijeru je započeo u omladinskom pogonu tuzlanske Slobode, nakon čega je nastavio u FK Radnički iz Lukavca. Upravo tu, svojim igrama, za oko je zapao tadašnjem šefu stručnog štaba "Rođenih" Ibri Rahimiću, te članom Fudbalskog kluba Velež Mostar postao je u januaru 2017. godine.

Ovaj polivalentni igrač dres "Rođenih" nosio je u 177 navrata, a iako igrač zadnje linije, protivničku mrežu uspio je zatresti u 11 navrata te upisati 20 asistencija.

- U FK Velež zauvijek će ostati upamćen kao član generacije koja je ostvarila plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, izborila evropska takmičenja za "Rođene" po prvi put nakon 33 godine, te svakako, kao važan dio tima u pohodu na osvajanje Kupa Bosne i Hercegovine u sezoni 2021./22. Posebno vrijedi istaći i to da je Mehmed Ćosić svojim nastupima u Veležovom crvenom dresu ostvario i svoj prvi reprezentativni poziv u odabrani tim naše domovine - istakli su iz FK Velež.

Prije početka današnje utakmice protiv NK Široki Brijeg, Veselin Jazo Đurasović je u ime Fudbalskog kluba Velež uručio Mehmedu Ćosiću za ovu priliku posebno izrađen dres s brojem 177, odnosno brojem Ćosićevih nastupa za "Rođene".

- Fudbalski klub Velež Mostar našem Meši najiskrenije zahvaljuje za profesionalan pristup i doprinos rezultatima ostvarenim proteklih sezona, te mu želi mnogo uspjeha u nastavku njegove fudbalske karijere - dodali su iz mostarskog kluba, prenosi Avaz. 



(A.R.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.