20.11.2022. 18:03
0
Premijer liga BiH: Zrinjski polusezonu zatvorio pobjedom nad Borcem
Nogometaši Zrinjskog zatvorili su polusezonu Premijer lige BiH pobjedom nad Borcem 1:0.

Plemići su do 12. prvenstvene pobjede u sezoni došli bez pomoći svog ponajboljeg igrača Nemanje Bilbije i činjenice da su veći dio drugog poluvremena igrali s igračem manje nakon što je u 50. minuti direktan crveni karton dobio Nikola Mandić.

Prethodno je Mandić kao posljednji igrač obrane pred svojim kaznenim prostorom srušio Envera Kulašina.

Iako s igračem manje domaći nogometaši četiri minuta kasnije došli su do gola, koji će se pokazati dovoljnim za puni plijen. Slobodan udarac s 30-ak metara izveo je Niko Janković, a glavom je pogodio Hrvoje Barišić.

Borac je nakon primljenog pogotka uspio prebaciti težište igre na polovicu Zrinjskog, ali Banjalučani su malo toga napravili pred golom Josipa Čondrića.

U 88. minuti izravan crveni karton dobio je igrač Borca Milan Spremo nakon što je ušao u sukob s klupom Zrinjskog, i tu je bio kraj priči.

Zrinjski na zimsku stanku odlazi s prvog mjesta, s 39 osvojenih bodova, Široki Brijeg je drugi s 36, a Borac treći s 33. Slijede Željezničar (29), Sarajevo (25), Velež (24) itd.

Među vodećom šestorkom samo Široki Brijeg i Borac imaju po 19 odigranih utakmica, a na proljeće se trebaju odigrati dva zaostala gradska derbija Velež – Zrinjski i Sarajevo – Željezničar.

(A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.