24.11.2022. 22:00
1
Katar 2022: Brazil prejak za Srbiju, golman i prečke ih sačuvale uvjerljivijeg rezultata
Fudbalska reprezentacija Brazila savladala je Srbiju sa 2:0 u derbiju prvog kola Grupe G na Svjetskom prvenstvu.

Orlovi su pali u Kataru, a Karioke demonstrirale moć i potvrdile da su jedan od glavnih favorita za osvajanje Mundijala.

Brazil je od prvog sudijskog zvižduka pokazao da želi do trijumfa. Neymar i društvo su napadali, ali nisu stvarili niti jednu ozbiljniju priliku pred golom Srbije.

Istina, uputili su tri šuta u okvir gola, ali je Vanja Milinković-Savić bez problema zaustavio sve pokušaje, pa se na odmor odlazi pri rezultatu 0:0.

Već u prvoj minuti nastavka Raphinho nije uspio iskoristiti veliku grešku Gudelja. Izašao je sam na golamana Srbije, ali je Milinković-Savić zaustavio njegov pokušaj.

U 60. minuti pokušao je i Alex Sandro, ali je pogodio stativu. No, spasa za Orlove nije bilo dvije minute kasnije.

Vinicius Junior je šutirao, golman Srbije je obranio i njegov udarac, ali je odbijanac "pokupio" Richarlison i pospremio u mrežu za veliko slavlje Brazilaca.

Srbija je ozbiljnije zaprijetila tek u 70. minuti nakon kornera, ali promjene rezultata nije bilo. No, zato jeste tri minute kasnije.
Richarlison je tvorac magije i jednog od najljepših golova na ovom Mundijalu. Primio je loptu u šesnaestercu, okrenuo se oko svoje ose i pogodio za 2:0. Majstorija!

I nakon ubjedljivog vodstva Brazil je nastavio sa napadima.

Casemiro je u 81. minuti pogodio prečku, a potom je Milinković-Savić zaustavio pokušaje Rodryga i Freda. Rodrygo je i u 87. minuti bio blizu gola, no šutirao za malo preko gola.

Brazil će za četiri dana igrati sa Švicarskom, dok će Srbija odmjeriti snage sa Kamerunom.

(A. Balićevac)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.