27.11.2022. 10:27
0
Keiroš žestoko odgovorio na komentar bivšeg njemačkog fudbalera: Ti si sramota za fudbal
Karlos Keiroš, selektor Irana, odgovorio je na niz potcjenjivačkih komentara koje je na konto selekcije koju vodi i njega iznio Jirgen Klinsman.

Bivši njemački fudbaler je govorio o karijeri Keiroša, što je Portugalac ocijenio kao “sramotnu izjavu”, te je zatražio da napusti Tehničku studijsku grupu FIFA.

– Karlos se sjajno uklopio sa njihovim nacionalnim timom i kulturom. On je razočarao u Južnoj Americi sa Kolumbijom, a onda se nije kvalifikovao na Mundijal sa Egiptom. Zatim je došao u Iran gdje dugo radi i to nije slučajno, on se uklapa u njihovu kulturu. Sada su stalno pritiskali sudije, bili su im na leđima konstantno, mnogo njihovih incidenata sudija nije video – istakao je bivši napadač i nekadašnji selektor SAD za “Bi-Bi-Si”.

Nedugo nakon što je osvanula njegova izjava, uslijedio je opširan odgovor Keiroša.

– Dragi Jirgene, ti si mene nazvao Karlos, pa mislim da mogu da te zovem Jirgen? U redu? Iako me ne znaš lično ocijenio si moj karakter sa predrasudama koje odišu osjećajem superiornosti. Bez obzira na to koliko poštujem sve što si uradio na terenu, ti komentari o iranskoj kulturi, iranskom timu i o mojim igračima su sramota za fudbal. Naravno, niko ne može da našteti našem poštenju. Ipak uprkos na sve što se desilo zovem te da budeš gost iranske reprezentacije, da se upoznaš sa mojim igračima, da naučiš nešto o ovoj zemlji i o narodu Irana. O njihovim pjesnicima, umjetnosti, algebri, hiljadugodišnjoj persijskoj kulturi i da od mojih igrača naučiš kako se voli i poštuje fudbal. Pošto si Amerikanac i Njemac, razumijem zašto nas ne podržavaš. Nije problem. I bez obzira na tvoje sramotne opaske na BBC-u mi obećavamo da nećemo na taj način suditi o tvojoj kulturi, korijenima i prošlosti i da će uvijek biti poželjan u našoj porodici. Takođe želimo da FIFA obrati pažnju na tvoje mjesto u organizacionom odboru Svjetskog prvenstva jer želimo tvoju ostavku prije nego što nas posjetiš – poručio je Karlos Keiroš.


(Admir O.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.