27.11.2022. 22:30
0
Španija i Njemačka odigrale meč bez pobjednika
Situacija u skupini E Svjetskog nogometnog prvenstva dodatno se zakomplicirala nakon što su u susretu drugog kola Španija i Njemačka odigrali 1:1.

Španija je u vodstvo došla u 62. minuti, kad je na ubačaj Jordija Albe loptu u mrežu poslao Alvaro Morata.

Njemačka je do izjednačenja i prvog boda na ovom SP-u stigla u 83. minuti. Dodavač je bio Jamal Musiala, a strijelac pogotka Niclas Fuellkrug.

U prvoj utakmici 2. kola u ovoj skupini Kostarika je danas svladala Japan s 1:0, pa nakon dva kola Španija ima 4 boda, po 3 boda imaju Japan i Kostarika, a na začelju je Njemačka s 1 bodom.

Sve reprezentacije još imaju mogućnost plasmana u drugi krug. Španjolcima je za to dovoljan remi protiv Japana u posljednjem kolu, dok je Nijemcima potrebna pobjeda nad Kostarikom i poraz Japana u srazu sa Španijom.

Obje utakmice su na rasporedu u četvrtak, 1. decembra, od 20 sati. 



(Fena / Aldina R.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.