3.12.2022. 9:53
0
FIFA dodatno utrljala Srbima so na ranu: Xhaka igrač utakmice
Nogometaši Srbije nisu uspjeli prirediti iznenađenje protiv Švicarske i osigurati plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva. Takmičenje su završili s tek jednim osvojenim bodom i osam primljenih golova, što im je donijelo posljednje mjesto u grupi. Švicarci su pobijedili rezultatom 3:2, zabili su Shaqiri, Embolo i Freuler, a kapiten švicarske nogometne reprezentacije Granit Xhaka je igrač utakmice.

Iako se nije upisao u strijelce, nogometaš albanskog porijekla odigrao je sjajnu utakmicu. Zaradio je najveću ocjenu u švicarskim redovima i svoju momčad predvodio do važna tri boda. Nažalost, to je ostalo u drugom planu zbog nekoliko incidenata na utakmici.

Pred kraj susreta, u 94. minuti, Xhaku je svom snagom odgurnuo Milenković, nakon čega je nastao haos na terenu. Ubrzo se pojavio Milinković-Savić i uhvatio švicarskog kapetana za vrat.

Također, pred kraj susreta Xhaka je dobacio nešto klupi Srbije, a onda se uhvatio i za spolni organ. Je li to odgovor na Vlahovićevu proslavu pogotka ili nešto drugo, teško je znati.

Već duže vrijeme nogometaša Arsenala je trn u oku srbijanskim medija. Sve je krenulo s proslavom pogotka na utakmici Svjetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji.

Tada su Švicarci pobijedili Srbiju s 2:1, a Xhaka je pogodak u srpskoj mreži proslavio pokazivanjem dvoglavog orla, albanskog simbola, što je žestoko razljutilo javnost u Srbiji.

(A. Balićevac)

 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.