20.12.2022. 8:42
4
Slavni kuhar izazvao bijes javnosti onim što je napravio u Kataru: ‘Nemaš na to pravo! To je samo za prvake!‘
Poznati, iako ne i omiljeni chef, Salt Bae – koji se proslavio svojim teatralnim rezanjem i soljenjem pečenih odrezaka – suočen je s valom kritika nakon što je gnjavio Lionela Messija za selfi i dirao trofej Svjetskog prvenstva kojeg je osvojila Argentina, piše The Sun. Kuhar, čije je pravo ime Nusret Gökçe, nekako se ugurao među pobjednički tim. I uspio napraviti selfie s Messijem dok je ovaj slavio pobjedu svoje ekipe.

Pobjednički tim

Kuhar, čije je pravo ime Nusret Gökçe, nekako se ugurao među pobjednički tim. I uspio napraviti selfie s Messijem dok je ovaj slavio pobjedu svoje ekipe.

Gökçe je snimljen kako dosađuje superzvijezdi i više ga puta hvata za ruku sve dok igrač napokon nije popustio i pozirao za sliku.

Kuhara su na Twitteru prozvali ‘jadnim‘ zbog svojeg privlačenja pažnje. Njegov potez opisali kao ‘najjeziviji ikada‘.

‘Čovjek je osvojio Svjetsko prvenstvo doslovno nekoliko minuta prije. I ova tzv. ‘slavna osoba‘ misli da ima pravo gnjaviti ga‘, rekao je jedan korisnik Twittera.

Bijes je dodatno erumpirao nakon što je Salt Bae na Instagramu objavio slike na kojima drži trofej od 18-karatnog zlata. Vrijedan skoro 20 miliona eura, što je privilegija rezervirana samo za pobjednički tim i šefove država.



Samo tražiš pažnju

‘Ne bi trebao dirati trofej! Ti nisi prvak!‘, bio je jedan od komentara.

Drugi bijesni korisnik Instagrama rekao je da ‘prestaje pratiti‘ turskog kuhara.

‘Nisi trebao dirati taj trofej. Samo igrači i štab koji su se potrudili da postanu prvaci imaju to pravo. Ti samo tražiš pažnju!‘, napisao je jedan tviteraš.

Bijesni nogometni fanovi kazali su da je ovo ‘trenutak za igrače koji su naporno radili, a ne za kojekakve slavne osobe koje se motaju okolo i snimaju selfije za vlastitu promociju‘.


No Salt Bae nije jedina slavna osoba koja se ogriješila o Fifina pravila.


I pjevačica Rihanna se uslikala kako drži trofej još 2014. godine. Kasnije je otkrila da je poljubila slavni pehar i pozirala s njime za selfie.

Kuhar Salt Bae izazvao je bijes i prije Svjetskog prvenstva nakon što se pohvalio računom od skoro 150.000 eura u svom luksuznom restoranu.

Jedan odrezak s te večere koštao je više od 1000 eura, a grupa gostiju koja je tada večerala kod njega potrošila je gotovo 120.000 eura samo na vino.

Bijesna reakcija javnosti izazvana je činjenicom što se Salt Bae razbacuje luksuzom usred najgore ekonomske krize u nekoliko desetljeća. Dok inflacija raste, a milioni se bore da plate hranu i režije.

Salt Bae postao je slavan 2017. kada je video kako priprema odrezak, teatralno ga posipajući kristalima soli, postao viralan.

Nusret je vrlo brzo postao poznat i kuhao je za slavne osobe kao što su David Beckham, Leonardo DiCaprio i DJ Khaled.

Svoj prvi steakhouse Nusr-Et otvorio je u Istanbulu 2010.

Brend je rastao, a on je otvorio restorane širom Bliskog istoka, uključujući Ankaru, Dohu i Dubai.

Godine 2021. otvorio je prvu londonsku podružnicu lanca u otmjenoj četvrti Knightsbridge.


(Admir O.)

 

4
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.