21.12.2022. 9:42
0
Haos na dočeku u Buenos Airesu: Dvoje mrtvih, dijete u komi, oteta policijska vozila
Argentinska reprezentacija vratila se u utorak rano ujutro u Buenos Aires nakon što je u nedjeljnom finalu Svjetskog prvenstva pobijedila Francusku. Lionela Messija i suigrače usred noći su na ulicama dočekale stotine hiljada navijača, a golemo slavlje, koje u Argentini traje od nedjelje, nastavilo se tokom utorka. Međutim svjetski mediji navode kako je vladao veliki haos na dočeku u Buenos Airesu.

Haos na dočeku: Na ulicama 5.5 miliona ljudi

Igrači su s autobusom krenuli kroz grad prema predsjedničkoj palači, a na ulice glavnoga grada izašla su četiri. Prema nekim procjenama i 5.5 miliona ljudi. Gomila navijača zakrčila je sve glavne saobraćajnica u gradu, a svijet su obišle fotografije mora ljudi na ulicama i trgovima.

Navijači su se penjali na rasvjetne stupove, semafore i krovove autobusnih stanica na kojima su slavili, skakali i pjevali. Nažalost, u tom slavlju jedan 24-godišnjak propao je kroz stakleni krov. I ubrzo preminuo, a drugi navijač poginuo je nakon što mu se zastava, koju je imao oko vrata, zaplela za točak motocikla i ugušila ga. 

Dijete u komi

Petogodišnji dječak je u komi nakon što mu je na glavu pala krhotina sa spomenika na koji su se navijači penjali, hiljadu navijača je lakše ili teže povrijeđeno. Huligani su otimali policijska vozila i u njima se vozili po gradu

Situacija je bila na rubu da izmakne kontroli u trenutku u kojem autobus s igračima više nije mogao ni naprijed ni nazad kroz ogromnu masu ljudi. Dok je autobus prolazio ispod nadvožnjaka brojni navijači su u njega pokušali skočiti. Neki su pritom pali i teško se povrijedili.

Policija je nakon toga uspjela izdvojiti autobus iz mase i odvesti ga na sigurno odakle su igrači prebačeni u dva helikoptera. U letjelicama su nekoliko puta nadletjeli centar grada i potom se uputili prema predsjedničkoj palači na službeni prijem.

Kako je dan, a onda i noć odmicala, na ulicama je bilo sve više nereda. Jake policijske snage borile su se s huliganima. Korišteni su i gumeni meci, a konačan broj povrijeđenih i uhapšenih još nije poznat.


(Admir O.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.