23.12.2022. 8:32
1
Odlučio je istetovirati lik Messija na leđima, ali mu je tattoo majstor uništio život
FOTO: Twitter
Lionel Messi je doživio vrhunac karijere osvojivši Svjetsko prvenstvo u Kataru, a Argentinci već danima slave treći naslov svjetskog prvaka.

Messi je Argentinima ikona godinama, no sada je ipak ušao u one besmrtne. Širom Argentine najviše posla imaju tatoo saloni, pošto svi žele tetovažu s datuom osvojenog trofeja i - ponajviše - likom Messija koji diže Boginju.

No, jedan od navijača doživio je apsolutni kolaps, pošto mu je jedan od tattoo majstora istetovirao Messija koji ne liči na sebe - izgleda mnogo deblje i ima značajno promijenjenu facu.

Fotografija užasno istetoviranog Messija na leđima navijača je postala viralna, s desecima hiljada lajkova i preko 1500 komentara, od kojih je većina ironična.

"Kada je Rooney osvojio Svjetsko prvenstvo?", "Ovo je Messi koji osvaja Svjetsko prvenstvo 2030. godine, s 20 kilograma viška", "Osoba koja je napravila ovu tetovažu obožavatelj je Cristiana Ronalda", "Izgleda kao bugarski Messi" samo su neki od komentara.

U argentinskom Rosariju, rodnom mjestu Lionela Messija, kapitena novih nogometnih svjetskih prvaka, nekoliko dana nakon završetka turnira u Kataru vlada zabava i opće veselje. U milionskom gradu hiljade ljudi ne samo da opsjedaju ulice i barove, već i salone za tetoviranje. Najveći interes vlada za tetovaže s Messijevim likom.

“Ovo što se ovdje događa je ludo, mislim da će trajati još dugo, još nekoliko mjeseci. Prije smo imali puno posla, oko 50 narudžbi dnevno, sada ih ima više od 300. Jednostavno ne možemo napraviti tetovaže tako brzo, jer potražnja premašuje naše mogućnosti“, rekao je Maximiliano Carreras iz studija Orbe u centru Rosarija.

Većina navijača želi imati imidž 35-godišnjeg Messija koji je na Svjetskom prvenstvu zabio sedam golova, uključujući dva u finalu protiv Francuske.

Prema Carrerasovim riječima, velik broj navijača bira i tetovaže s likovima argentinskog selektora Lionela Scalonija, golmana Emiliana Martineza ili krilnog napadača Angela Di Marije koji je, kao i Messi, rođen u Rosariju.

Neki navijači su manje zahtjevni. Njima je dovoljna tetovaža s ispisanim datumom finala na koži ili prezimenom argentinskog heroja Messija.

Mnogi su također poželjeli da na svojoj koži ispišu danas popularnu rečenicu "Šta gledaš, idiote" (Que miras, pendejo). Rekao je to kapiten argentinske reprezentacije Woutu Weghorstu, nizozemskom reprezentativcu, u četvrtfinalnoj utakmici koju je Argentina također dobila na jedanaesterce.

Ovu ne baš uljudnu Messijevu izjavu već je iskoristila jedna od vinarija, koja je izjavu ispisala na etiketi boce pića.

(Erna H.) 

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.