2.1.2023. 17:00
0
Fudbalski skandal potresa Kamerun: Nova noćna mora za Samuela Etoa
Fudbalski skandal potresa Kamerun, nakon što su stigle tvrdnje da je čak 21 igrač, od njih 30, prestar da nastupi za reprezentaciju do 17 godina. Reprezentacija Kameruna U-17 trebala je nastupiti na UNICEF-ovom turniru afričkih reprezentacija.

MRI testiranja

Pred početak turnira svi igrači prošli su MRI testiranja i čak 21 rezultat bio je sumnjiv, odnosno pokazao je da su igrači stariji nego što je navedeno. MRI testiranje može poslužiti kao svojevrstan test za potvrdu godina osobe na osnovu skeniranja zglobova i provjere rasta kostiju. Kamerun je odmah suspendiran sa turnira, a tamošnji fudbalski savez oglasio se saopćenjem:

- Od 30 igrača, njih 21 nije prošao MRI testiranje. Svi su odmah izbačeni iz grupe, a Savez poduzima korake kako bi pronašao njihove zamjene. Ova akcija je rezultat direktne naredbe predsjednika Fudbalskog saveza Kameruna. Kamerunski savez apelira na sve uključene, a posebno na trenere, da uvijek paze i budu sigurni da starosne granice po kategorijama budu poštovane.

Za predsjednika Fudbalskog saveza Kameruna Samuela Eta (Eto’o) ovo je samo nova noćna mora nakon skandala koji se dogodio tokom Svjetskog prvenstva 2022. godine.

Uspjesi pod znakom pitanja

Sada su brojni uspjesi mlađih kategorija Kameruna stavljeni pod znak pitanja zbog prevara sa pravim godištima igrača, a Eto i njegovi saradnici nastavljaju borbu protiv ovakvih događanja. 

Godinama unazad Fudbalskom savezu Kameruna se zamjera da namjerno ne vidi što se događa i da zanemaruje činjenicu da stariji igrači nastupaju za selekcije za koje ne bi smjeli nastupati.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.