27.3.2023. 13:05
0
Tiro: "Poraz u Slovačkoj boli, ali jedna utakmica ne čini kvalifikacije"
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je poražena od Slovačke u okviru drugog kola grupe J kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će 2024. godine biti održano u Njemačkoj.

Slovaci su slavili rezultatom 2:0, dok bh. reprezentacija nije imala razloga za slavlje.

Ipak, kako će to za portal Source navesti poznati novinar Bakir Tiro koji prati sportska dešavanja, “jedna utakmica ne čini kvalifikacije”.

U svakom slučaju, jedna utakmica ne čini kvalifikacije. Odigrali smo zaista loše, nakon Islanda gdje smo svi bili sa jednim optimizmom. Možda nas je ta utakmica sa Islandom malo i zavarala, u smislu da ćemo je odraditi lakše nego smo očekivali od ove kvalifikacije. Poraz u Slovačkoj svakako boli iz prostog razloga što smo mi zaista odigrali jednu lošu utakmicu. U početnoj fazi smo imali velikih problema kako uopšte da zadržimo loptu, naša dva napadača i kada dođe do njih ili do njihove polovine da je odlože. Odbrana je napravila niz kikseva, igrača u zadnjoj liniji, pogotovo prvi gol koji smo primili prenaivno, gdje nismo izašli u blok. Dakle, pet, šest naših igrača kasnilo je u bloku. Kola su krenula niz brdo i zasluženo smo izgubili”, navodi Tiro za Source.

Ipak, dodaje kako bh. reprezentacija nije u zaostatku u odnosu na konkurente, što znači da nada postoji.

Ali, ono što je evidentno je da mi nismo u zaostatku u odnosu na naše konkurente, pogotovo jer su Slovaci kiksali u prvom kolu. Tu smo sada negdje sada na istoj startnoj poziciji. Imali smo sinoć odličnu priliku ne bi li se odlijepili i napravili kapital, ali šta je tu je, treba nastaviti igrati i nadati se da možemo biti konkurentni, jer zaista imamo potencijal”, navodi Tiro dodajući:

Ove dvije utakmice su otkriće jedno veliko, dobili smo jednog dragulja u sredini terena, Tahirovića iz Rome. Niko sinoć nije bio na željenom nivou, poraz je došao takav kakav jeste, selektor traži alibi u svježini. Mislim da je to klasični alibi, da to nema veze sa tim što smo izgubili utakmicu, jer ako je već bio problem sa svježinom, nismo onda trebali početi u istom sastavu, možda se nešto trebalo promijeniti. Imali smo dosta pehova, dosta povreda. Tri boda iz ove dvije utakmice, ne možemo biti da tako kažem ni zadovoljni, ni nezadovoljni.“ 



Piše: Aldina Rovčanin 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.