30.3.2023. 8:36
0
Ronaldo izazvao ludnicu autom iz Rimčeve firme: Košta 8 miliona eura, samo ih je 10 u svijetu
Cristiano Ronaldo je novim postupkom izazvao ludnicu. Naime, prvi put se u javnosti pojavio s novim Bugattijem Centodieci, jednim od najekskluzivnijih automobila na svijetu.

Portugalac je ogroman obožavatelj superautomobila. Najnovija jurilica dostavljena mu je prije mjesec dana u Saudijsku Arabiju, u kojoj trenutno igra za Al Nassr. Ronaldov spektakl na točkovima već je viđen u javnosti prilikom okupljanja reprezentacije Portugala pred SP u Kataru. Međutim, za mjesto prvog ukazanja za njegovim volanom Ronaldo je odabrao Madrid.

Pojava Ronalda, i to u automobilu koji košta čak 8 miliona eura i kakvih je samo 10 na svijetu, izazvala je ludnicu na madridskim ulicama. I mnogi fanovi jednog od najboljih nogometaša u historiji i superautomobila snimali su ga dok se vozio te ulazio u perjanicu francuskog proizvođača superluksuznih automobila. 

Najnoviji model Bugattija, francuske kompanije koja je odnedavno dio kompanije Bugatti Rimac u vlasništvu Mate Rimca, vrijedan je dakle osam miliona eura. I samo ih je deset na svijetu. Riječ je o automobilu s W16 motorom zapremnine osam litara i 1600 konjskih snaga. Maksimalna brzina mu je elektronski limitirana na 380 kilometara na sat. Od 0-100 km/h može ubrzati za 2.4 sekunde, što je fascinantan podatak s obzirom na to da automobil teži gotovo dvije tone.

Ronaldova kolekcija automobila dosad je vrijedila 30 miliona eura, a nakon što je u garažu parkirao i Centodieci, vrijednost kolekcije narasla je na gotovo 40 miliona eura. Ovo mu nije jedini Bugatti, a osim Centodiecija, ima i modele Veyron Gran Sport Vitesse i Chiron.


(Admir O.)

 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.