7.4.2023. 8:43
0
Juventus kažnjen zbog rasizma: Tuča, uvrede, provokacije
Juventus iz Torina morat će da zatvori dio svog stadiona za sljedeću utakmicu kod kuće.

To je kazna koju je klubu izrekla Nogometna federacija Italije nakon rasističkog navijanja u polufinalu kupa protiv Intera iz Milana.

U utakmici protiv Napolija 23. aprila čak 5.000 mjesta ostat će prazno na tribinama, prenosi FENA.

Na utakmici Juventur – Inter nakon gola Romela Lukakua došlo je do tuče igrača. Glavni akteri bili su slovenski golmanu redovima Intera Samir Handanović i napadač Juventusa Juan Cuadrado.

Juventus je poveo u 83. minuti golom Huana Cuadrada. Belgijanac Romelu Lukaku izjednačio je iz jedanaesterca u nadoknadi vremena nakon što je Brazilac Bremer igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Utakmica je ubrzo završena. Odmah nakon nje bivši kapiten slovenske reprezentacije Handanović potukao se sa Kolumbijcem Cuadradom. Obračun je završen izbacivanjem oba aktera.

Lukaku je izazvao navijače nakon gola tako što je stavio prst na usta i pokazao im da zašute nakon izjednačenja. No, rasističko je navijanje, čak i imitiranje majmuna, otišlo predaleko.

Revanš će biti odigran 26. aprila u Milanu.


(Admir O.)

Juventus
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.