8.4.2023. 19:05
0
Stadion Rođeni: Leotar bez šanse protiv Veleža
Velež je u 25. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Rođeni u Mostaru dočekao ekipu Leotara i upisao pobjedu rezultatom 2:0. Nastavio je tako tim Nedima Jusufbegovića s odličnim igrama ove sezone i u prvenstvu su se Mostarci uključili u borbu za izlazak na evropsku scenu.


Već u drugoj minuti prva šansa za domaće. Lauš odlično šutira s 20 metara, lopta odlazi malo pored gola.

Nova dobra šansa za domaće stiže u 15. minuti. Prvo je udarac Šikala sjajno zaustavio Puletić, da bi u nastavku akcije skinuo u pokušaj Hrkača.

Ipak, u 17. minuti meča mreža gostiju se zatresla. Šikalo odlično ubacuje s lijeve strane, Ćuković propušta loptu do Ede Vehabovića koji izbacuje Milakovića i zatim matira Puletića za 1:0.

I nakon vodstva domaći su imali više od igre. Vehabović tuče iz slobodnog udarca u 32. minuti meča, lopta ide pored gola, a četiri minute kasnije Lauš pogađa, no pogodak je opravdano poništen.

U posljednjoj minuti prvog dijela još jedna dobra situacija za Rođene. Puletić je istrčao, Anđušić je s pola terena pokušao pogoditi, no Uzelac se ispriječio i lopta završava u korneru.

Nastavak meča donosi nešto otvoreniju igru Leotara. Međutim, prilike za goste danas su izostale, dok je Velež propuštao šanse da riješi meč.

Wallace je u 55. minuti šutirao, brani Puletić, a Šikalo ne koristi odbitak. Sedam minuta kasnije Haskić je sam pred golom Leotara, nije uspio pogoditi.

Za nevjerovatan promašaj Haskić se iskupio nevjerovatnim golom u 69. minuti. Ukrao je loptu protivničkoj odbrani na desnoj strani terena, prošao je nekoliko igrača i rutinski pogodio za 2:0.

Bez većih problema Rođeni su priveli ovaj meč kraju. Ostalo je 2:0 i mostarski tim je skočio na treću poziciju, te će i kroz prvenstvo imati šansu da se plasiraju u Evropu.

U narednom kolu tim Nedima Jusufbegovića gostuje kod FK Tuzla City, dok Leotar dočekuje Sarajevo, navodi Sportsport.ba. 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.