14.4.2023. 18:25
0
Velež u sudijskoj nadoknadi ostao bez pobjede
FOTO: Screenshot
U utakmici 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Tuzla City i Velež su na stadionu Tušanj odigrali bez pobjednika 1:1 (0:0).

Više razloga za nezadovoljstvo imaju Mostarci koji su gol za izjednačenje primili u sudijskoj nadoknadi vremena. 

Nermin Haskić je u 76. minuti donio prednost Mostarcima. Činilo se kako će tim Nedima Jusufbegovića nastaviti svoj pobjedonosni niz.

Ipak, u sudijskoj nadoknadi vremena gol za izjednačenje i važan bod za Tuzla City postigao je Dušan Pantelić. On je nekada ranije nosio dres Mostaraca. 

U prvom dijelu na izgledniju priliku čekalo se do 21. minute. Harun Karić je šutirao glavom, ali je bio neprecizan.

Pokušao je kasnije Edo Vehabović za Velež, pa Dušan Pantelić za Tuzla City. Međutim, mreže se nisu tresle. Prvo poluvrijeme je bilo poprilično monotono. U nastavku je utakmica bila uzbudljiva i neizvjesna do samog kraja. 

Na početku drugog dijela ponovo prijeti Karić, ali bez uspjeha, prenosi FENA.

Igralo se bez golova sve do 76. minuta. Tada su se radovali “Rođeni”. U 93. minuti je Pantelić donio izjednačenje za svoj tim. 

Velež ima 41 bod i nalazi se na trećoj poziciji.a Tuzla City je osvojio 28 bodova i trenutno je sedmoplasirani tim Premijer lige BiH. 

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.