19.4.2023. 9:50
5
Osam ljekara ide pred sud zbog smrti Maradone
Apelacioni sud u Argentini potvrdio je u utorak da će protiv osam ljekara optuženih da su odgovorni za smrt fudbalske legende Dijega Armanda Maradone biti pokrenut sudski proces, prenose argentinski mediji.

Neurohirurg Leopoldo Luke, psihijatar Agustina Kosačov i još šest drugih uputilo je žalbu na odluku suda iz 2022. godine da se protiv njih pokrene proces za ubistvo sa potencijalno otežavajućim okolnostima.

Osmero optuženih žalilo se sudu u San Isidru, sjeverno od Buenos Ajresa na težinu optužbi, tvrdeći da bi trebalo da budu optuženi za nenamjerno ubistvo iz nehata.

Tužilaštvo tereti ljekare da su učestvovali u "bezobzirnom" i "nedovoljno dobrom" kućnom liječenju pacijenta. Nije utvrđen datum početka procesa.

Maradona je umro u novembru 2020. godine u 60. godini dok se oporavljao od operacije na mozgu uslijed ugruška u krvi i nakon višedecenijske borbe sa zavisnošću od kokaina i alkohola. Pronađen je mrtav u krevetu dvije sedmice nakon operacije u iznajmljenoj kući u Buenos Ajresu. Utvrđeno je da je umro od srčanog udara.


(Admir O.)

5
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.