23.4.2023. 19:59
0
Premijer liga BiH: Sarajevo pobjedom nastavilo borbu za Evropu
Fudbaleri Sarajeva savladali su Tuzla City u 27. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Izabranici Mirze Varešanovića slavili su sa 1:0, a u povratničkoj utakmici na Koševu meč su obilježile dvije sporne situacije.

Bordo tim je bolje otvorio meč. Prvo je zaprijetio Ziljkić, čiji udarac brani Fejzić, a potom je udarac istog igrača iz slobodnjaka izblokirao Karjašević.

Domaći su poveli u 28. minuti. Golman Fejzić je poklonio loptu Avramovskom, a internacinalcu iz Sjeverne Makedonije koristi poklon i pogađa za vodstvo - 1:0.

Nedugo potom Tuzlaci su pokušali stići do izjednačenja, ali je udarac Mehmedovića odbranio Dizdarević.

Na otvaranju drugog dijela vidjeli smo jednu situaciju kakvu ne želimo gledati na terenima. Nukić je ostao nepomično ležati na travnjaku, odmah je pritrčao sudija Sivac, a potom i medicinski timova obje ekipe. Igrač Tuzla Cityja je nakon ukazivanja pomoć ustao, a navijači su ga pozdravili aplauzom.

Krenuli su gosti u nastavku po izjednačenje, a u tri situacije Šerbečić je uspio izblokirati pokušaje Ćorića, Ivaniadzea i Mehmedovića.

Spornu situaciji vidjeli smo u 74. minuti. Gosti su postigli gol, kojeg je Sivac na asistenciju svog pomoćnika Vukašinovića poništio. Nikom nije jasno zašto je Vukašinović podigao zastavicu. Šerbečić je izgubio loptu, Pantelić je uposlio Ivaniadzea koji pogađa za 1:1, ali je nejasno zbog čega je gol poništen!

U 86. minuti nova sudijska greška. Ovaj put na štetu Sarajeva. Poništen je gol Oliveire, koji nije bio u ofsajdu. Do kraja meča rezultat se nije mijenjao.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.