8.5.2023. 12:17
0
Džeko: U Želji su me zvali Shevchenko, igranje u finalu Lige prvaka bilo bi nevjerovatno
Prvi polufinalni susreti Lige prvaka igraju se ove sedmice, a UEFA je povodom toga objavila posebnu emisiju.

Jedan od gostiju bio je Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije BiH i napadač Intera.

- Prema mom mišljenju, fudbal se mnogo promijenio. Svi u ekipi se moraju znati prilagoditi i ja volim igrače koji znaju igrati različito - kazao je Džeko u uvodu, a potom kazao:

- Kada sam bio dijete, igrao sam za klub iz mog grada Željezničar. Ostajao sam poslije treninga vježbati lijevu nogu jer nisam bio jak na toj nozi i želio sam napredovati. Jedan od trenera me stalno zvao Shevchenko.

Govorili su mi da ih podsjećam na njega – plav si kao on i imaš neke poteze. Polako, počeo sam ga kopirati. Sjećam se njegovog hat-tricka koji je postigao na Camp Nou. Od tog momenta je postao moj omiljeni igrač - kaže Džeko o legendarnom Shevchenku koji je spomenuti hat-trick postigao u dresu Dinamo Kieva protiv Barcelone.

Džeko je istakao da žali što sa Interom do sada nije osvojio scudetto.

- Ovo mi je druga godina u Interu i već smo osvojili tri trofeja. Ponovo smo u finalu Kupa Italije, osvojili smo ga prošle godine. Jedino žalimo što prošle godine nismo osvojili ligu, a ove godine znamo da nećemo moći.

S druge strane, mi smo u polufinalu Lige prvaka, Intera nije bilo dugo. Ove dvije sezone su definitivno bile pozitivne i zaista sam jako sretan što sam ovdje.

Inter treba da igra kao što je Inter igrao, posebno u Ligi prvaka. Došli smo do polufinala pobijedivši dobre timove, timove koji su najbolji u svojim ligama i koji su bili uspješni u prošlosti. Gledajući našu poziciju u ligi, drugi klubovi su vjerovatno mislili da ćemo prije ispasti. Ostali smo fokusirani na cilj, meč za mečom, došli smo do ove tačke i nemamo namjeru stati ovdje - rekao je Džeko.

Kapiten Zmajeva je potom najavio dvomeč protiv Milana u polufinalu ovog takmičenja.

- Kako se osjećam? Tiho. Osjećam se mirno. Bit će to dvije spektakularne utakmice. Italija i grad Milan posebno treba da budu ponosni što dva kluba iz istog grada igraju u polufinalu Lige prvaka. Milan ima oba kluba na final-fouru. Mnogo je toga na kocki, igranje u finalu u Istanbulu bi bilo nevjerovatno.

Italijanski navijači smatraju da je važnije pobijediti u derbiju od bilo koje druge prvenstvene utakmice, posebno u Rimu, ali i ovdje u Milanu. Ove utakmice su veoma različite jer nema pravog favorita. Nije bitno da li je jedan klub jači ili slabiji. Derbiji su jednokratne utakmice; oba tima daju sve što imaju. To ćemo vidjeti u ova dva meča - dodao je Dijamant.

Meč Milan - Inter na programu je u srijedu od 21 sat.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.