12.5.2023. 8:42
0
149. vječiti derbi: Sarajevo i Željezničar u borbi za pobjedu
FOTO: Patria/Arhiv
Na stadionu "Asim Ferhatović Hase" večeras će biti odigran 149. vječiti derbi Sarajeva i Željezničara.

Sarajevo je u nešto boljoj poziciji u odnosu na svog najvećeg rivala. Izabranici Mirze Varešanovića trenutno su treći sa 48 bodova, dok su Plavi na mjestu ispod sa dva boda manje, odnosno 46.

U igri za plasman u Evropu, odnosno u Ligu Konferencija su još i petoplasirani Široki sa 45 i šesti Velež sa 44 boda osim Zrinjskog i Borca.

Sa druge strane Željo bi eventualnim trijumfom ponovo ovisio sam o sebi uoči posljednja dva kola šampionata. Sasvim sigurno da remi nikome ne bi garantovao ništa uoči finiša sezone.

Trener Željezničara Nermin Bašić jučer je kazao kako je ekipa Plavih umorna, te da se nadao da će utakmica biti za vikend. Imaju probleme s povredama igrača, ali da će dati sve od sebe za što bolji rezultat. 

Patria/Erna H.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.