25.5.2023. 16:26
0
Šta se dešava s novim ugovorom za Edina Džeku u Interu?
Interov veteranski duo Edin Džeko i Stefan de Vrij spremni su produžiti ugovore s klubom u nadolazećim sedmicama.

To su vijesti iz današnjeg printanog izdanja rimskog lista Corriere dello Sport.

Novi trofej

U tekstu se navodi da će bosanskohercegovački napadač (37) i nizozemski dezanzivac (31) uskoro krenuti stopama stopera Alessandra Bastonija (24) i turskog veznjaka Hakana Calhanoglua (29) u potpisivanju novih ugovora s Nerazzurrima.

U ovoj fazi, vrlo jasno je da će i Calhanoglu i Bastoni produžiti ugovore sa klubom iz Milana.

Obojica su govorila o tome nakon finala Kupa Italije protiv Fiorentine jučer navečer u kojem je Inter osvojio novi trofej pobjedom u Rimu (2:1).

U oba slučaja, igrači su jasno dali do znanja da očekuju potpisivanje novih ugovora.

Corriere potvrđuje izvještaje da će i Calhanogluovo i Bastonijevo produženje uskoro biti službeno objavljeno.

Njihovi sadašnji sporazumi istječu tek u ljeto 2024. godine. Međutim, u oba slučaja Nerazzurri žele osigurati produženje dosta ranije.

Džeko i De Vrij su u drugačijoj situaciji. I Bosancu i Nizozemcu sadašnji ugovori ističu krajem sljedećeg mjeseca.

Slobodni igrači

Shodno tome, ako Nerazzurri ne postignu dogovor s njima, oni bi mogli otići kao slobodni igrači, bez obeštećenja.

Međutim, kako javlja Corriere, to se neće dogoditi. Očekuje se da će uskoro i sa njima biti ozvaničen nastavak saradnje.


Dijamant je i dalje jedan od ključnih ljudi u ekipi trenera Simonea Ingazhija. Odigrao je Džeko 49 utakmica ove sezone u svim takmičenjima, postigavši 14 golova uz pet asistencija.

Sa Interom je ove sezone osvojio Superkup i Kup Italije. Očekuje ga 10. juna i utakmica karijere – finale evropske Lige prvaka protiv engleskog Manchester Cityja u turskom Istanbulu.


(Admir O.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.