8.6.2023. 17:55
0
UEFA smanjila kaznu Fudbalskom savezu Srbije
FOTO: R.R./ATAIMAGES/PIXSELL
Komisija za žalbe Evropske fudbalske federacije (UEFA) usvojila je žalbu Fudbalskog saveza Srbije (FSS) poslije izrečenih kazneni zbog dešavanja na meču Crna Gora - Srbija u Podgorici.

UEFA je smanjila kaznu sa dvije na jednu utakmicu bez prisustva publike, odnosno osoba starijih od 14 godina.

- To znači da će Srbija imati podršku u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, protiv Mađarske, 7. septembra, kao u 1. kolu protiv Litvanije, kada je blizu 20.000 mališana napravilo fantastičnu atmosferu - saopćeno je iz FSS.

Također, navedeno je kako 17. oktobra, kada u Beograd stiže Crna Gora, "FSS očekuje pun stadion i maksimalnu podršku nacionalnom timu na putu do Njemačke 2024".

Srbija naredni meč u kvalifikacijama za EURO igra 20. juna u Razgradu protiv Bugarske, navodi Avaz. 



(A.R.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.