13.6.2023. 18:59
0
Dalić: Plasman među četiri je veliki rezultat, ali želimo medalju
Selektor hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić je na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči polufinala Lige nacija poručio kako su "Vatreni" stigli u Nizozemsku po medalju.

"Bez obzira kako završio ovaj turnir, osam, devet dana smo radili sjajno, s puno energije i motiva, kao da je početak sezone, a ne kraj," kazao je Dalić na stadionu De Kuip.

"Došli smo na završni turnir i želimo uživati. Plasman među četiri reprezentacije je veliki rezultat, ali to naravno želimo poboljšati s medaljom. Neće biti lako, očekuje nas domaćin koji je bio vrh svjetskog nogometa i sada se vraća na stare pozicije," dodao je nastavivši: "Mi smo došli osvojiti medalju, napraviti što je bolji rezultat. Nema govora da će netko doma, nitko ne želi ići doma. Želimo ispisati povijest, spremni smo za velike stvari, dat ćemo sve od sebe," naglasio je.

Dalić nije želio govoriti o sastavu koji će sutra istrčati na stadion nizozemskog prvaka Feyenoorda, no zasmetalo ga je što mediji stalno o tome pišu, javila je Hina.

"Vi ste ih iznenadili, ne ja. Vraćam se na istu temu, objavljuju se sastavi, ali to je vaš posao. Telefoni rade, zove se i pita se, to je vaše. Hvala vam na tome."

Otkrio je kako će Marcelo Brozović biti u sastavu i kako je spreman premda je u subotu igrao finale Lige prvaka.

"Svi smo navijali za Broza, znate kakav je, spreman je i motiviran. On nikada nije bio upitan. Igrao je sjajno u finalu, očekujem da će to ponoviti i sutra."

Novinarima se obratio i kapetan Luka Modrić, koji je kazao kako je donio odluku o nastavku svoje karijere.

"Trenutačno sam fokusiran na Ligu nacija. Više manje imam odluku, no ne želim je sada iznositi, a o nastavku moje karijere možemo govoriti nakon ovog turnira. Naš fokus je ipak na drugim stvarima," kazao je Modrić.

Hrvatsku u polufinalu Lige nacija u srijedu očekuje domaćin Nizozemska.

"Igrat ćemo protiv mlade, vrlo talentirane ekipe koja se vraća na stare staze. Imaju kvalitetnu i talentiranu generaciju. Bit će teška utakmica, Nizozemci igraju pred svojim navijačima, ali raduje što će biti i puno naših navijača. Utakmica je 50-50, na nama je da damo sve od sebe. Došli smo puni elana, volje i entuzijazma. Radili smo fenomenalno, dobro se osjećam, vjerujem da ćemo to pokazati na terenu," dodao je Modrić.

U drugom polufinalu u četvrtak snage će odmjeriti Španjolska i Italija.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.