13.7.2023. 16:48
0
FIFA isplatila 209 miliona dolara klubovima čiji su fudbaleri igrali na Mundijalu, evo ko je dobio najviše
FOTO: AP
FIFA će isplatiti 209 miliona dolara klubovima čiji su fudbaleri nastupili na Mundijalu u Qataru.

Novac će biti isplaćen na račun 440 klubova iz 51 države čiji su igrači igrali na Svjetskom prvenstvu koji je osvojila selekcija Argentine.

Kako je navedeno iz FIFA-e, krovna kuća svjetskog fudbala će plaćati dnevni iznos od 10.950 dolara za svakog od 837 fudbalera na Mundijalu.

Usporedbe radi, prije četiri godine FIFA je igračima na Mundijalu u Rusiji 2018. godine plaćala 8.530 dolara, prenosi Avaz.

Inače, sada će najviše novca dobiti engleski klubovi, više od 37 miliona dolara, a slijede Španci, Nijemci, Italijani i Francuzi.

Najviše novca dobit će Mančester siti koji će dobiti 4,596 miliona eura. Iza prvaka Evrope su Barcelona (4,538) i Bajern Minhen (4,331).

(Elmedina H.)

KatarFIFA
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.