25.7.2023. 11:01
0
Zvanično: Santos napokon ima novi klub, igrat će sa dva bh. reprezentativca
Sada već bivši fudbaler Željezničara, Santos Clarismario, napokon je pronašao novi klub.

Nakon neuspjelih transfera u Olimpiju, te Bodo/Glimt, Brazilac je potpisao za AEK iz Larnace.

Sa kiaprskim prvoligašem potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine, a imat će mogućnost produženja saradnje na dodatnih godinu dana.

Tako će svlačionicu dijeliti sa dva bh. reprezentativca: Kenanom Pirićem i Hrvojem Miličevićem.

Podsjećamo, Santos je karijeru počeo u Fluminenseu, a 2019. godine je potpisao za hrvatsku Dubravu, da bi u našu zemlju stigao 2020. godine kada je obukao dres Borca iz Kozarske Dubice.

Nakon odličnih partije u ovom klubu potpisao je za Rudar iz Prijedora za koji je pružao sjajne partije što ga je i preporučilo čelnim ljudima Željezničara.

Na Grbavici je postao ljubimac navijača, ali se tu zadržao samo sezonu i uz silne napore čelnika ovog kluba odlučio je odići.

Za Željezničar je odigrao 35 mečeva, postigao osam golova i upisao pet asistencija.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.