31.7.2023. 12:30
0
Fudbaleri i stručni štab Zrinjskog otputovali za Bratislavu: Cilj je pobjeda
Fudbaleri, stručni štab i delegacija Zrinjskog otputovali su za Bratislavu, gdje će prvak Bosne i Hercegovine igrati uzvratni susret protiv prvaka Slovačke, Slovana.

Bez obzira na poraz u prvom meču u Mostaru (0:1), u Zrinjskom vladaju dobro raspoloženje i vjera da se može proći dalje, a što je prema riječima trenera Krunoslava Rendulića i rezultatski cilj.

– Prvu utakmicu smo izgubili na način na koji smo izgubili. Ne treba dalje elaborirati tu priču. Možemo igrati s njima. To je bilo evidentno i na prvoj utakmici. Stvari smo imali pod kontrolom. U zaostatku jesmo, ali rezultat je aktivan. Oni imaju laganu prednost. Ukoliko zabijemo gol, onda je sve otvoreno. Ono što je jasno – ako mislimo proći, a mislimo, moramo pobijediti –  rekao je pred polazak u Slovačku trener Krunoslav Rendulić.

Kapiten Nemanja Bilbija vjeruje da Zrinjski može iznenaditi i pobijediti u Bratislavi. Smatra da rezultat prve utakmice igrane prije osam dana u Mostaru nije realan.

– U najmanju ruku trebalo je biti neriješeno i da danas idemo s tim rezultatom. Primili smo gol iz prekida. To je kvalitet Slovana. Bit će teško, ali ne predajemo se. Danas idemo tamo da ponovo osjetimo Bratislavu i da odigramo dobru utakmicu –  ističe Bilbija.

Igrače i stručni štab bh. prvaka ohrabruje činjenica da je dolazak u Bratislavu najavio veliki broj navijača.

– Naravno, oni će biti u elementu kao i do sada. Dat će maksimalnu potporu momčadi. Maksimalan vjetar u leđa, a na nama je da tu pozitivnu energiju iskoristimo, pokušamo pobijediti i proći u naredno kolo – rekao je Rendulić.

– I na još daljim putovanjima imali smo podršku. Ko god dođe – hvala mu i to će nam puno značiti – naveo je Bilbija.

Marin Magdić jedini je igrač u rosteru Zrinjskog koji neće konkurisati za utakmicu u Bratislavi, a razlog je povreda. Problemi koje je prije sedam dana imao kapiten Bilbija sada su stvar prošlosti i on je spreman za meč.

Meč se igra sutra s početkom od 20:30 sati.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.