25.8.2023. 21:51
0
Premijer liga BiH: Borac sa pet golova ispratio Slogu. Meč obilježio sramotan penal
Peto kolo Premijer lige Bosne i Herceogvine otvoreno je pobjedom Borca protiv Sloge.

Banjalučani su na Gradskom stadionu u Banjoj Luci nadigrali Dobojlije rezultatom 5:0 i stigli do druge prvenstvene pobjede, dok je Sloga upisala treći vezani poraz.

Tim Vinka Marinovića potpuno je kontrolisao igru u prvom poluvremenu. Na prvi pogodak čekalo se do 36. minute. Borac je poveo uz nesebičnu pomoć sudije Admira Musića. Lopta je u ruku pogodila igrača Sloge Perkovića, snimak otkriva da se sporna situacija nije dogodila u kaznenom prostoru, ali Musić je svejedno pokazao na bijelu tačku.

Loptu je na kreč namjestio Mlakarić, njegov šut je odbranio Trako, potom je jedan igrač Borca natrčao na odbijenu loptu i probao glavom, Trako je ponovo odbranio, da bi u nastavku akcije lopta stigla do Mlakarića koji se iskupio za promašeni penal i doveo borac do prednosti.

U drugom dijelu Borcu su trebale četiri minute igre da udupla vodstvo. Nakon centaršuta Terzića iz kornera prvjenac za Borac postigao je defanzivac Ćelić.

Borac je treći gol postigao u 64. minuti. Asistirao je Cortes, a loptu iza leđa Trake smjestio Fićović.

Četvrti gol na meču djelo je rezerviste Vranješa nakon asistencije Kvržića u 84. minuti, a dvije minute poslije Lukić, još jedan Marinovićev džoker, pogađa za konačnih 5:0.

Za Slogu je ovo najteži premijerligaški poraz.

Banjalučani iz tri odigrana meča imaju šest bodova, a Sloga ima tri boda manje, uz utakmicu više.

U narednom kolu Borac gostuje kod Zvijezde, a Sloga putuje u Posušje.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.