31.8.2023. 22:15
0
Evropa liga: Dinamo Sergeja Jakirovića primio četiri gola u uzvratu i jesen će dočekati u Konferencijskoj ligi
Fudbaleri zagrebačkog Dinama eliminisani su i iz u Evropske lige nakon što su u uzvratnom susretu play-offa izgubili u Pragu od Sparte sa 4-1 ispustivši tako prednost od 3-1 iz Zagreba.

Plavi su u Prag stigli sa 3-1 pobjedom iz prvog susreta, ali češki prvak je pred 19.000 gledaoca na rasprodanom stadionu Letna sjajnom predstavom deklasirao hrvatskog prvaka sa 4-1 izborivši takmičenje po grupama Evropske lige.

Dinamu za utjehu ostaje činjenica da će ove jeseni ipak igrati Evropu, ali u Konferencijskoj ligi.

Golove za Spartu zabili su Lukas Haraslin (2), Asger Sorensen (25), Filip Panak (67) i Victor Olatunji (87), dok je pogodak za Dinamo zabio Martin Baturina (71).

Nakon što su osam puta igrali u Ligi prvaka, a devet puta u grupama Kupa UEFA i Evropske lige, Plavi će prvi put u historiji igrati i u Konferenijskoj ligi nakon što su ove sezone ipali u kvalifikacijama Lige prvaka, a večeras i u play-offu Evropske lige.

Ždrijeb grupa Evropske i Konferencijske lige na rasporedu je u petak u Grimaldi Forumu u Monacu.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.