31.8.2023. 22:52
1
Hrabri Zrinsjki nije se uspio plasirati u grupnu fazu Evropa lige: Nastavljaju u Konferencijskoj ligi
Fudbaleri Zrinjskog remizirali su u Mostaru sa LASK-om (1:1) u revanšu play-offa Evropske lige, čime nisu uspjeli nadoknaditi zaostatak iz prvog susreta (2:1).

Austrijanci će tako svoje takmičenje nastaviti u grupnoj fazi Evropske li, dok će Plemići nastupati u grupnoj fazi Konferencijske lige koju su osigurali prolaskom u ovaj play-off.

Plemići su od starta susreta krenuli agresivno, a prvu priliku u sedmoj minuti nakon centaršuta Tičinovića imao je Bilbija, ali je bio neprecizan prilikom šuta glavom.

Renner je imao priliku za goste u 25. minuti kada je potom oštro šutirao iz slobodnog udarca,a dobro je odbranio golman domaćih Marić.

Ćuže je zaprijetio s ruba šesnaesterca u 31. minuti, ali lopta je prošla tik pored stative gola Austrijanaca.

Ključni momenat prvog poluvremena dogodio se u 35. minuti. Ćužea je u šesnaestercu je srušio golman gostiju Lawal, a sudija Tiago Martins pokazao je na bijelu tačku.

Siguran izvođač sa 11 metara bio je Nemanja Bilbija za veliku euforiju na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Plemići su na otvaranju drugog dijela zaprijetili preko Ćorluke. Njegov udarac se odbio od Malekinušića i otišao pored gola.

LASK do izjednačenja dolazi u 53. minuti. Do lopte je došao Jovičić koji je udarcem sa distance savladao Marića.

Gosti su do vodstva mogli u 73. minuti, ali na golu Plemića se iskazao Marić.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata.

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.