23.9.2023. 8:54
0
Xavi potpisao novi ugovor s Barcelonom
Aktuelni španski prvak Barcelona produžio je ugovor sa svojim legendarnim igračem, a sada trenerom Xavijem (43) do ljeta 2025. godine.

Ako daljnja saradnja bude uspješna, postoji opcija produženja na još jednu sezonu. Xavi je na klupu Barcelone stigao krajem 2021. godine te je u 96 utakmica upisao 61 pobjedu, 16 remija i 19 poraza.

Prošle sezone odveo je Barcelonu do prvog naslova prvaka nakon četiri godine te je usto osvojio španski superkup. Tokom igračke karijere Xavi je čak 17 godina nosio dres Barcelone s kojom je osvojio 25 trofeja, odigravši ukupno 767 utakmica za katalonski klub.

Barcelona je ostvarila četiri pobjede i upisala jedan neriješen rezultat u pet kola aktuelne sezone španskog prvenstva.


Xavijev sastav vratio se i u Ligu prvaka te je u prvom kolu pobijedio belgijski Antwerp 5:0.

(Ajdin B.)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.