26.9.2023. 18:14
0
Zmajice remizirale sa Slovenijom, naš tim gotovo poluvrijeme igrao sa igračicom manje
Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je danas 1:1 u Zenici sa Slovenijom u utakmici drugog kola grupe B4 UEFA Lige nacija.

Bh. tim je imao terensku inicijativu, ali prvu veliku šansu Zmajice su imale u 22’. Milena Nikolić je izašla sama prema protivničkom golu i iz povoljne pozicije loptu šalje pored gola. Maja Jelčić u 29’ prolazi kroz sredinu i šalje loptu na desnu stranu za Eminu Ekić koja nije dobro zahvatila loptu i rezultat se nije mijenjao.

Izabranice Samire Hurem do prednosti dolaze u 40’. Nakon akcije Marije Aleksić i Amele Kršo, ova druga šalje loptu u protivnički kazneni prostor gdje se najbolje snalazi kapitenka Milena Nikolić i postiže pogodak za 1:0.

Reprezentacija BiH od 48’ ostaje sa 10 igračica na terenu jer Gloria Slišković zbog prekršaja dobija drugi žuti karton. Slovenke prvi put prijete u 53’ kad Zara Kramžar pogađa prečku.

Slovenke izjednačuju rezultat u 59’ kad Mateja Zver nakon dodavanja Lare Prašnikar preciznim šutem sa 15 metara postiže gol. Do kraja utakmice nije bilo izglednijih prilika za pogodak i susret je završen bez pobjednika.

Naredni meč u Ligi nacija reprezentacija Bosne i Hercegovine će odigrati na domaćem terenu 27. oktobra protiv Češke, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.