2.10.2023. 15:47
0
Prva reakcija iz Veleža nakon sudijske lakrdije u Banjaluci
FOTO: FK Borac Banjaluka
Mostarski Velež poražen je od Borca u Banjaluci nakon još jednog sramotnog suđenja Aleksandra Njegomirovića i njegovih pomoćnika.

Meč je završio pobjedom domaćina od 2:0, a obilježile su ga katastrofalne sudijske odluke. Mostarci su od 20. minute igrali sa igračem manje budući da je Asmir Suljić dobio dva žuta kartona, a u nadoknadi drugog poluvremena Borac je postigao gol iz očite ofsajd pozicije.

Rođeni su poslije utakmice objavili kratki izvještaj i skrenuli pažnju na “neujednačen kriterij”.

“Od početka utakmice devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, između Borca i Veleža, na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, bilo je jasno da su se Rođeni u grad na Vrbasu došli nadigravati se s favorizovanim domaćinom.

Prema najavama, otvorenog garda, sa jasnom vizijom, hrabro i odvažno, “bijeli” su istrčali na teren i tako pokušali doći do pozitivnog rezultata.

U svojim nakanama imali su i gromoglasnu podršku navijača, koji su u velikom broju doputovali iz Mostara, ali, ne možemo se oteti dojmu, ne i ujednačen sudijski kriterij, pa se na kraju moramo pomiriti s drugim porazom sezone. Završilo je 2:0”, napisali su iz mostarskog kluba.

Velež u narednom kolu igra domaći meč protiv Posušja dok će Borac gostovati GOŠK-u, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.